Blogg

Semester...

Äntligen är den här! Det finns dock mer att önska av vädret – men det är en ypperlig möjlighet att göra allt man skjutit upp till senare. Har storbakat, gått andra rundor, hittat lite kantareller, röjt ur bland gamla kläder….

Jag försöker att starta upp både mig och Bamse med nya tränings vanor. Jag har insett vilken dålig balans jag fått p.g.a. svaga muskler så nu är både jag och Bamse på balansplattorna. Bamse tränar rörlighet i form av kavaletti och jag försöker mig på yoga. Bamse får godis som belöning och jag avslutar med en bulle.

Nästa vecka blir det en tur till Skåne för att titta på tennis och kanske lite dörjande efter makrill. Veckan där på är det planerat för en lite längre tur med båten. Vi hoppas bara att vädret är med oss på denna planering. Det gör inget om det inte är jättevarmt, men blåser det för mycket blir det inget kul.

En vecka kvar till midsommar och två till semester!

I år hoppas vi på soligt och vindstilla väder så att det blir både båt och SUP. Bamse älskar SUPen och att vara på båten, men han gillar inte att åka båt, då blir han stressad eller sjösjuk. Jag har börjat ge honom DioLentus som är ett kosttillskott som innehåller ämnen som balanserar ner stresshormoner. Det funkar faktiskt. Kan man dessutom ge en lätt massage så blir resan mycket trevligare.

Vi kommer att ha stängt hundmassageverksamheten under juli och kommer att ha lite längre leveranstider i webb shopen. Vi hoppas att det inte kommer att ställa till det. Så klart att om man får ett akutärende och hunden behöver massage av någon anledning t.ex. återhämtning från skada eller smärtlindring så kan man skicka ett meddelande och kolla om vi är hemma eller få ett råd på vad ni kan göra. Massage är ett bra verktyg som smärtlindring. Vår Bamse har var dålig i magen och var mycket orolig här om natten – förmodligen magont. Med hjälp av lite lätt massage varvade han ner och sov ett par timmar. Skönt för både hund och matte. Efter lite blodpudding dagen efter var han som ny igen (blodpuddingens järn kan göra hunden hård i magen). Funkar varje gång på Bamses känsliga mage. Han äter bara blodpuddingen när han behöver den, när magen är i form igen vill han inte ha. Vill också påpeka att massage inte är en ersättning för ett veterinärbesök. 

Juni

Lite svalare luft efter en period av värme har infunnit sig. För många har det varit utmanande att kyla av sina hundar. Inte alla har lyxen av att bo nära vatten med en hund som gillar att bada. Lite uttjatat men bra att oavsett var vi bor - lägga de långa promenaderna tidigt på morgonen eller sent på kvällen.

Agnes har haft sin sista tenta och kommit hem över sommaren till våran och Bamses stora glädje. Bamse får extra gos och promenad och han är helnöjd.

Vi ser nu fram emot semester och hoppas på en bra sommar med mycket bad och båtåkande. Slutar det blåsa ser vi fram emot en SUP-premiär, min och Bamses favoritsysselsättning. Bamse tycker att det är spännande och jag rofyllt när brädan ljudlöst glider fram genom vattnet.

Under semestern skall vi försöka få fram någon ny produkt. Vi håller på att titta lite på halsband och ev. någon mer produkt från Biobag.

Håll gärna utkik efter vår midsommartävling på Facebook.

Jag skall försöka få till någ

ra filmer på Bamse när vi tränar och lägga ut på Facebook och INSTAgram – men jag behöver träna på att redigera filmerna för att få fokus på övningen. Det blir också ett semesterprojekt. Tur att jag skall vara ledig hela juli…

Jag vill också önska alla en bra nationaldag och jag hoppas att även ni får lite ledighet!

Äntligen vår

April rullar på i snabb takt och våren tar ett allt större grepp om naturen. Det börjar bli grönt i träden och promenaderna är helt klart mycket trevligare. Det är lite lättare att variera träningen nu när man kan göra den ute, t.ex. balansera på stockar, gå långsamt upp och ner i trappor m.m.

Vi har fått påfyllning från Diopet så ny finns både DioLentus som innehåller tryptofan som dämpar stresshormoner, och Diomega-3 i lager.

Vi har börjat erbjuda behandlingar som prenumeration, d.v.s. man väljer behandlingstid och hur frekvent man vill att hunden ska få sin behandling. Det kan vara en gång/månad, en gång/varannan månad eller en gång/var tredje månad. Man betalar en del av behandlingskostnaden varje månad t.ex. 45 minuter en gång var tredje månad ger en månadskostnad på 130kr (390kr/behandling). Det går att välja en fast dag t.ex. första måndagen varannan månad – får man förhinder eller om det sammanfaller med semester så kan man naturligtvis boka en annan tid. Det går även vi prenumerationer att välja var man vill att behandlingen skall ske – hemma hos hunden (gäller om man bor i Kungsbacka-, Göteborg- eller Mölndals kommun) eller här hos oss på Kullens Hund och Hälsa AB. En prenumeration är ett bra sätt att hålla koll på hundens rörelseapparat och förebygga skador och andra krämpor. Det går självklart att varva träning och massage. Hör gärna av er om ni vill diskutera ett lämpligt skräddarsytt upplägg för just eran hund.

Påsk i fjällen

Så är vi mitt i påsken i fjällen. Målbilden var soligt och kunna sitta ute i backen och på altanen…. NOT! Regn varannan dag. I går kunde vi i och för sig sitta ute på altanen i en kvart innan det blev för kallt, men hoppet är det sista som överger en och prognosen för resten av vistelsen ser god ut. Tur att det är mycket snö från början. Dottern blev av med skidorna igår utanför afterskin igår ☹ - det verkar som att någon tagit fel för det stod ett par snarlika kvar. Samma märke, längd men annan modell. Vi håller tummarna för att någon varit där och bytt tillbaka under morgonen.

Bamse njuter av fjälluften men vill inte vara ute några längre stunder i snöslasket. Det enda som gör att det är roligt att vara ute är att det är fullt av andra hundar som han inte mött tidigare. Så lite hälsande blir det även om det inte går att hälsa på alla.

Vi hoppas på att det skall bli någon fin dag i längdspåret. Tänker att jag tar med väskan till Bamse som han kan sitta i framför allt i början när det sluttar nerför och han inte är ordentligt uppvärmd – eller så tar vi bara en kort tur fram och tillbaka i spåren för att få en annan runda och slippa gruset på vägen.

Idag får vi ha en mysdag i lägenheten med lite inneträning och massage. Massage är också beställd av husse och lillmatte.

Jag vill önska alla som läser en god fortsättning på påsken!

Var har Bamse ont? - Det är den stora frågan

Jag har dragit och känt på Bamse för att klura ut var smärtan sitter och han är ett riktigt Stone Face när det gäller. Den såg jag inte komma. För att komma vidare filmade jag honom när han gick i skritt och körde upp filmen långsamt. Då blev det väldigt tydligt - som du kan se på filmen som är länkad så på slutet ser man mycket tydligt hur Bamse roterar frambenen utåt. Det kan vara ett tecken på att han avlastar bakre delen av kroppen. Det gör att jag utgår ifrån att det är som veterinären sa att Bamse har artros i höfterna. Att han inte hoppade ner från sängen och inte gick ner för trapporna måste vara ett sekundärt muskulärt problem. Nu blir det massage och träning. Förutom massage i TV-soffan varje kväll så kör vi mycket grundträning och kommer att fortsätta med det. Bamse kommer också att träna för att stärka upp muskulaturen runt höfter och ländrygg samt komplettera med att stärka upp de muskler han kompenserar med. Vi kör också på kavaletti för att öka rörligheten i lederna. Det är skönt att han älskar att träna.

Film: Bamse roterar framben
Smärta hos egen hund

Jag har insett hur svårt det är att se de första symptomen på smärta hos egen hund och hur fort det kan gå att plocka på fler symptom. Bamse ville plötsligt bara gå korta rundor under en period och jag hade svårt att se om han bara gick samma runda som löp-tiken i området eller om det var för dåligt väder, men plötsligt ville han även vara väldigt nära, han var inte glad när jag kom hem och han vägrade gå ner för trappan och vågade inte heller hoppa ner från sängen. Inom ett dygn gick han från att inte vilja gå på lång runda till att ha många symptom på smärta. Det blev ilfart till veterinären. Det mest förvånande var att vår drama-Queen inte rörde en min hos veterinären när hon kollade leder. Han var som ett stone face – förutom när sköterskan tog blodprov för då skrek han högt. Han hade inga sjukdomssymptom och bra provsvar så han var inte sjuk. Därmed antar man att han har artros. Han fick en spruta som bara hjälper mot akut artrosinflammation samt smärtlindring och plötsligt är han sitt gamla vanliga jag. Vi får se om smärtan kommer tillbaka när vi slutar med smärtstillande tabletter – vi skall ta sista tabletten idag. Kommer inte smärtan tillbaks så har vi fått rätt diagnos. Oklart är bara var i så fall. Jag är ganska övertygad om att det är i någon bogled eftersom han inte hoppade ner från sängen men hoppade upp. Vet. tyckte att han reagerade på höfterna förra gången vi var där och antar att det är i höfterna – men jag får inte ihop det med hans vägran att gå nerför. Det är i alla fall inte handleder, tassar, hasar, knän eller armbågar – dessa fick jag känna igenom själv när han hade ont. Han hade heller ingen reaktion när jag palperade ryggen men jag fick varken röra höfter eller axlar, så i värsta fall har vi rätt båda två. Det blir i alla fall mycket massage just nu och när han inte går på värktabletter längre så blir det träning för att stärka upp honom. Jag skall också gå igenom hela rörelseapparaten på honom imorgon när sista tabletten slutat verka. Jag ska ha ett tydligare träningsupplägg för att stärka upp runt omkring höfter och bog och mer regelbunden träning. Han får också grönläppad mussla som är bra för lederna.

Jag har anmält mig till en föreläsning om den åldrande hunden. Det skall bli jätteintressant och något jag behöver höra för jag inser att jag många gånger har för höga krav på Bamse (vågar inte riktigt berätta det för mina kompisar som anser att jag har en extremt curlad hund).

Lite paus i vardagen

Förra helgen hade jag en ledig långhelg och åkte upp till Stöten med ett par kompisar och åkte skidor - en riktig toppen helg trots att det var -28 grader när vi vaknade på fredagsmorgonen. Det var tur att inte Bamse var med, han hade inte kunnat gå ut i den kylan. Han är inte överförtjust av att ha på sig overall och jag tror ärligt inte att han skulle kunna gå med skor med tanke på att om något fastnar i pälsen vid tassen kan han inte sätta ner den.

Nu är vi hemma och tillbaka i vardagen. Det har regnat i veckan och Bamse har inte velat gå på långpromenad. Han har däremot velat öva inkallning om jag har godis med. Det har inneburit att han gömt sig i närmaste trädgård för att invänta inkallning. Har jag inte kallat in honom har han dragit sig längre in i någons trädgård då han vet att där kommer alltid en inkallning. Han är inte så dum som han ser ut (han ser extra dum ut då han är långhårig och ganska ovårdad). Vi skulle klippt honom denna helgen men våran Agnes kom hem så vi har hängt med henne och Bamse är överförtjust när hon är hemma.

Träningsplaner

Vi går mot ljusare tider, ett par minuter varje dag. Det är nice att det är ljust på eftermiddagsrundan. Jag har varit runt lite på olika promenader för att hitta en bra plats där jag kan ha en styrkebana för hundarna. I helgen var jag i Slottsskogen och tidigare har jag varit i Billdals park. Jag skall även se om jag kan hitta något lämpligt ställe i Kungsbacka. I mars/april får ni hålla utkik efter ett premiär-träningserbjudande. Jag tänker att det kommer att vara mycket förmånligt.

Jag håller på att spåna lite i om jag skall ha teman eller ett allroundpass. Tema kan vara pensionärsgympa för hundar från 8 år, träning av olika muskelgrupper typ stabilisatorerna, ben och höftbörjare, armar och bog, rörlighet etc. Det mest troliga är att jag tar fram lite olika pass och ser var dessa funkar bäst att träna någonstans.

Pensionärsgympan kanske räcker med en gräsmatta och lite medhavda redskap så att träningen blir mer kontrollerad men att man får med sig "promenadövningar" som kan utföras med naturen som redskap. Riktade styrkeövningar kan funka bra med naturen som redskap. Det viktiga är att det skall vara kul, effektivt och lätt att göra själv. Den bästa träningen är den som blir av (jag vet att det låter klyschigt).

Ännu mera vinter

Vi har tillbringat en skön helg här uppe i Stöten i Sälen. En dag med snöoväder och en dag med sol. Tyvärr var det lite blåsigt men ändå skönt att vara här. Bamse har sluppit längdskidorna då matte har jobbat av och till -han är ändå inte ett riktigt fan av längdåkning. Han litar inte riktigt på att matte kan hantera skidor och stavar och håller sig därför helst på avstånd. Istället her det blivit promenader med snö-bus. Fjälluften gör Bamse hungrig och han äter bra. Han är dessutom helt slut på kvällen. Imorgon bär det av hemåt och allt blir som vanligt igen - men morgondagen i bilen är ganska tråkig.

På måndag kommer tiken till vinnaren av Facebook-tävlingen på en massagebehandling. Det skall bli kul att träffa en ny hund.

Tyvärr har det blivit paus i vintern hemma men det skall inte regna på några dagar så vi kan få lite utevistelse i plusgrader, tror till och med att det skall bli sol. Får se om jag kan hitta en ny runda som lämpar sig för styrkeövningar. Jag har några idéer men det beror på hur gångbart det är med avseende på vatten. Jag skall försöka fota om jag hittar något bra och lägga ut på Facebook eller INSTA.

…men nu blir det bastu och sedan packa och förmodligen tidig sänggång. Det är inte bara Bamse som är trött av fjälluften 😊.

Varg i sikte!

Gubben min såg en varg promenera utanför på gatan härom natten. Han dubbelkollade med grannskapet om någon saknade en stor lös hund men han var tämligen säker på att det var en varg – och det var inga lösa hundar ute då vad vi kunde komma fram till. Vargen gick på gatan utanför rakt under gatlampan 15 m ifrån huset – och jag som släpper ut Bamse på nätterna ibland… Jag kan inte så mycket om vargar men vad jag har hört så om det är en ensamvarg så kan den bara ha varit på "genomresa". Jag hoppas på det men jag vet inte om jag vågar ha Bamse lös på morgonen 5:30 – då är vi väldigt ensamma ute… Känns lite obehagligt, men vi har förmodligen varit på ställen där det finns varg utan att vi har tänkt på det. Jag får väl börja sjunga på min morgonrunda, det skrämmer förmodligen bort både människor och djur – men det kanske är taskigt mot Bamse. Jag tror i och för sig nog inte att det är någon fara – men ändå. Jag är också tämligen säker på att grannens katt och kanin är i större fara.

Vintern är fortfarande kvar här men väderprognosen säger att det skall komma snö i natt som sedan övergår i ösregn från sidan. Det blir korta promenader och inomhusträning imorgon om prognosen stämmer. Tur är att vi skall upp till Stöten på torsdag och åka skidor så att vi slipper slasket. Finns det något Bamse ogillar mer än regn så är det slask. Han vill inte sätta ner tassarna i det. Vi kommer att vänta med bad och klippning av Bamse – trots att han ser lurvig ut men jag vill behålla pälsen och hans naturliga skydd mot kyla.

#kullenshundochhalsa #hundmassage #friskvårdhund #styrketräninghund #hållbart 

God fortsättning!

2024 har startat med en riktig vinterkyla. Det är på med vinteroverall på promenader. Ingen favorit för Bamse men annars fryser han så att han skakar.

Jag hoppas att ni haft en bra jul och en bra start på det nya året. Jag hoppas också att alla fyrverkerirädda hundar har hämtat sig. Tack och lov är Bamse inte rädd för raketer, men vi hade en katt – Dexter – som var livrädd. Det hände något ett år när han var ute på nyår, det året gick han inte ut förens i april. Efterföljande år var alla lampor tända och mycket ljud i huset under nyår. Han dog på nyårsafton 2019. Han blev 12 år. Dexter var ganska överviktig (han gick runt och åt hos grannarna så det var svårt att få ner honom i vikt) så han hade säkert det som en riskfaktor. Detta i kombination med rädsla för raketer blev inget bra. Vi saknar honom. Bamse letade efter honom lång tid efter att han dog. Dexter var en social katt och charmade de flesta han mötte.

Vad händer i Kullens Hund och Hälsa fram över? Målsättningen för 2024 är klar. Lite försiktig men ändå en tydlig målsättning. Jag skall ha kommit i gång med gruppträning och haft minst två pass innan juni. Jag planerar också att komma i gång med kloklippning innan sommaren. Jag tänker att jag skall kunna filma en del av grundträningen och lägga ut så just nu finslipar jag med Bamse. Jag skall försöka få in fler produkter i web shopen, men jag funderar på hur jag skall få den att hänga ihop så att man har en röd tråd i hela shopen med inriktning mot hållbarhet och hälsa. 

Gott slut och ett gott nytt år!

2023 har varit ett mycket spännande år. Jag avslutade min hundmassageterapeut utbildning under våren. Jag har träffat många mysiga och trevliga hundar med trevliga och duktiga hussar och mattar. Det är så fascinerande hur olika hundar kan vara och vilka skillnader som finns inom samma ras.

Jag har kompletterat min massageutbildning med en kurs i styrkeövningar för friskvård och rehab – även denna kurs var jättebra. Jag har startat upp friskvårdsträning med Bamse och har öppnat för bokningar med framtagning av privat träningsprogram för hundar.

Under året som kommer ska jag starta upp gruppträning med styrkeövningar. Jag tror att jag kommer att dela upp det i kategorier typ senior, allmän träning och för de som tränar någon sport med sin hund. Det beror så klart på efterfrågan hur många typer av träning det blir. Jag är förväntansfull inför denna aktivitet.

Jag har fått frågor om kloklippning – jag går en webkurs i detta (handlar framför allt om hantering) och tänker att jag kommer att börja erbjuda detta under våren.

Jag tittar runt på lite kurser och utbildningar och funderar över vad jag skall lära mig under 2024. Det finns så mycket spännande saker att lära sig. Djupdykning i farcian och lymfsystemet, elektroterapi, balansboll, friskvårdskonsulent. Jag får se vilket datum som passar bäst och prioritera där ifrån. Jag har ganska mycket att göra på mitt andra jobb så det blir en del pusslande – men det är det värt.

Var rädda om er och era hundar, undvik att skjuta raketer och ha ett gott slut och ett gott nytt år.     

Ha en riktigt God jul

Uppesittarkväll, julstök, julgodis, skinka.... Det är mycket att fixa med innan julafton. Då är det tur att jag har en liten vove som behöver lite uppmärksamhet och en och annan promenad så att jag kan komma ifrån julstöket lite. Det gäller också att hålla godsakerna borta från hunden eftersom julmaten är väldigt salt. Tack och lov gillar Bamse inte människogodis så det kan stå framme.

Det skall bli härligt med några dagars ledighet och inte ha några måsten att göra i veckan. Jag tänker att jag skall träna lite med Bamse, ändra lite i hans övningar. Jag kanske tar mig lite tid att pyssla lite eller kanske gå någon ny promenadrunda om vädret tillåter det. Bamse är svårflörtad på långa promenader om det är för blött ute. 

Har ni koll på hur era hundar mår i sina muskler? Boka gärna in en tid för koll av muskler och rörelseapparaten, eller bara en mysig massage eller varför inte en genomgång av styrkeövningar som  just din hund skulle må bra av att träna.

Jag skall ta och slå in Bamses julklapp och sätta upp hans strumpa. Det är bara frågan om vad jag skall lägga i för godsak också... Ett ben eller kanske något annat godis. Får se vad jag hittar i gömmorna.
Winston 2015-2023

Winston har gått över regnbågsbron endast 8 år gammal. Han insjuknar plötsligt och försvinner på bara ett par timmar. Han lämnar ett stort tomrum.

Det blir inga fler skratt när han kommer och hälsar på och springer fram till Bamses mat och äter upp den samt tar ett varv i huset för att se om vi missat ställa undan något innan han kom och hälsade. Det kommer att vara tomt i köket när det inte finns någon Winston som gör alla tricks han kan för att få något att äta.

Winston var en mycket snäll och mysig cockerspaniel som älskade alla. Han var snäll mot alla, inklusive barn och andra hundar.

Han älskade att bada ute lika mycket som han hatade duschen när han kom in.

Vi kommer att sakna dig Winston och våra tankar går till Erik, Kajsa och Ruben som fick åka hem med tomt koppel från veterinären - allas mardröm - och som har fått det tomt i vardagen utan denna glädjespridare. 

Vi får tänka på alla fina stunder vi har fått med dig Winston. Vila i frid i hundhimlen.

Advent

Så är vi äntligen inne i juletider med allt vad det innebär. Ni som har hundar som äter allt får kämpa med att hålla koll på hunden när det finns godis och mat överallt som kanske inte är så hälsosamt för hunden. Jag förstår att det är jobbigt. Erik – våra stora - har en cockerspaniel som äter allt. Trots att vi vet det lyckas vi sällan få undan all mat och godis när dom kommer och hälsar på. Vi är så vana vid att kunna lämna allt t.o.m. på vardagsrumsbordet utan att Bamse tar det -om det inte är korv eller Brie eller någon annan tillräckligt god dessertost för då kan han inte låta bli den lille kräsne finsmakaren.

Vi har fått lite vinter – t.o.m. här på västkusten. Så länge snön är torr så älskar Bamse den, men lika mycket hatar han när det är slask så vi hoppas på att det inte blir för mycket av det slaget. I så fall får vi träna lite extra inne – det har vi i och för sig gjort ändå eftersom jag har planerat inför mina bokningsbara styrketräningspass med material och upplägg. Det skall bli spännande och se hur efterfrågat det är. Bamse har i alla fall fått träna en hel del. Det är tur att han älskar att träna. Vi har kört mycket grundposition (benen under bog och höfter, tassarna rakt fram), puff och knuff (lätta puffar med handflatan på sidorna för att träna stabilitetsmusklerna) samt tasslyft. Tasslyften är perfekta när man skall torka tassarna. Det gäller bara att inte lyfta för högt då han använder fel muskler utan man får kila in handduken under tassen, hålla lite och vara noga med att han inte lägger tyngd i handen.

Ett tips är att det är bra att filma när man tränar med hunden och sedan spela upp långsamt, annars är det svårt att se om hunden gör rätt – i alla fall med kvicka små pudeltassar. Jag gjorde en reel på Bamse när vi tränade kavaletti och insåg efter jag lagt ut den på Insta att han före sista bomen dubblar fötterna mellan, samt att vi har kört för många gånger så han blir trött och vinklar ut höger armbåge. Tyvärr har jag inte lyckats lägga ut någon film här på hemsidan men jag skall se om jag kan skapa ett konto på Youtube och länka härifrån. Det får bli ett uppdrag under julledigheten.

Hur grundtränad är din hund?

I helgen var jag på en jätte rolig utbildning på Healthy Dog Academy i "Styrkeövningar för friskvård och rehab" där vi fick lära oss hur man lägger upp styrketräning för hunden och vikten av grundträning för ett långt och skadefritt liv. Vi gick igenom många övningar och hur vi skall tänka - våra hundar fick träna hårt.

Hundar löper stor skaderisk när de kommer ut lite halvkalla och får syn på något som är värt att jaga, eller när de bara får lust att springa i full fart för att sedan tvärvända. För att klara dessa manövrar utan att riskera att skada sig är det viktigt att grundträna hunden. 

Jag tänker implementera det jag lärt mig på lite olika sätt. Jag tänker att jag ska sätta ihop en grundträningsplan som jag skall hålla i form av cirkelträning där jag anpassar träningen efter varje hunds behov - men jag startar upp med några övningar för att stärka stabiliteten i hunden för att sedan efter individanpassning fortsätta efter varje hunds behov. Dessa pass kommer att hållas i små grupper.

Jag kommer också att integrera friskvårds-/rehabträning i min massageverksamhet där man kan välja träning + massage alternativt bara individuellt träningsprogram.

Mitt mål är att komma igång med implementeringen i massageverksamheten under december och cirkelträningen efter årsskiftet.

Håll utkik efter mer info på FB och Instagram.


Höst

Hösten har tagit sitt grepp om oss, en riktigt härlig årstid att vara ute och promenera i – om man har rätt kläder och det inte blåser storm. Naturen är vacker med sina färgskiftningar och i år finns det gott om svamp i skogen. Tyvärr kommer mörkret smygandes och begränsar våra morgon och kvällsrundor. Jag försöker att jobba hemifrån någon dag i veckan så får jag möjlighet till en härlig lunchpromenad. Helgens promenader blir en riktig energiboost.

Jag håller på att försöka få fram en riktigt bra sele till Bamse inför vinterns längdåkning. Jag tänker att om jag utgår ifrån "en vanlig" sele och har ett dragtillbehör som går att knäppa på så skulle det vara bra. Det gäller bara att få till det så att den inte skaver. Nu är inte Bamse ett fan av selar men den vi har i vår webbshop accepterar han faktiskt att ta på. Vi får se hur det går. Behöver tänka ett tag till för att optimera och få rätt styvhet i selen så att den är skön och lätt att ta på. Vi får se om jag lyckas.

Om lite mindre än två veckor är det dags för fortbildning. Jag skall gå en kurs "Styrkeövningar för friskvård och rehab". Det ska bli jättespännande. Ett ämne som jag tycker är jätteintressant. Jag tror att det är ett bra komplement till min massageutbildning. Jag gillar tanken på att bygga upp hunden så att den håller sig frisk och skadefri. Lika viktigt är också att kunna bygga upp hunden rätt efter skada så att inte hunden får följdfel i form av andra skador pga felbelastningar. Spännande att se hur Bamse svarar på utbildningen. Han kommer som vanligt att vara min följeslagare där. 

September har snart passerat...

September är så gott som förbi och vi har haft några varma fina dagar. Skogen är full av svamp och det har blivit en bra skörd i trädgården av plommon, päron och blåbär. Jag rekommenderar starkt blåbärsbuskar i trädgården om man har privilegiet att ha en trädgård. Magiskt gott på frukostpannkakorna på söndagsmorgonen.

Ett tips på hundgodis om svamptorken ändå är framme är att komma över lite kött med kort datum, frysa in det tillräckligt mycket så att det går att skiva med mandolin. Lägg de tunna skivorna i svamptorken i några timmar, tid och temperatur beroende på köttsort och tjocklek. Jag har kört på nötkött, 60 grader i 6 timmar. Bamse älskar det.

Jag vill påminna om att friskvårdsträna eran hund/hundar och ge den något att klura på även under de mörka månaderna på året. Tänk också på att om det minskas på träning och promenad så dra även ner lite på maten så att hunden inte drar på sig onödig vikt som kan påverka hälsan längre fram i livet.

Nytt i webb shopen är vårt blåa hampakoppel, 2 m långt av ett 1 cm brett hampaband, färgat med GOTS-certifierad färg. Vi har också fått in Nyponpulver från Diopet. Nyponpulvret stärker immunförsvaret, kan ge bättre rörlighet, det innehåller antioxidanter och skyddar mot fria radikaler.

Dags att ladda upp inför hösten?

Semestern är slut och vi har klarat av Hans. Det blev blötare och mindre frukt på träden. Lyckligtvis bor vi högt och huset står på berget. Vi har ingen källare. Vinden kom från ett gynnsamt håll. Våra tankar går - speciellt under sådana dagar - till de som inte är lika lyckligt lottade att komma undan vädrets makter.

Dottern flyttar hemifrån imorgon för att studera i Linköping. Jag inser att jag inte var helt mentalt förberedd för det. Jag är stolt och glad för hennes skull. Jag kommer att ha övervåningen för mig själv (förutom hennes rum som står kvar för henne på loven) och större utrymme för massageverksamheten - men så tomt i övrigt.

Har ni sett att vi har förlängt öppettiderna på söndagar? Nu finns det tider mellan 12-21. Vi har tagit bort avgiften för hembesök - detta är endast möjligt om man bor i Kungsbacka, Göteborg eller Mölndals kommun. Vi har också sänkt priserna på alla behandlingar - utom prova på - med 50 kronor. Vi vet att många har drabbats hårt av höjda räntor och inflation och vi vill möjliggöra att era hundar ska kunna få rörelseapparaten genomgången samt avkopplande massage. Massage ger förutom mjuka muskler snabbare återhämtning efter träning. Något att tänka på när höstens träningar kommer igång.

I november är planen att jag skall gå en utbildning i "Styrketräning för rehab och friskvård".  Det ska bli så spännande. Jag hoppas att detta ska ge mig fler verktyg för att hålla era hundar i fin form.

  

När semestern blåser och regnar bort......

Här på västkusten har det varit många dagar med regn och blåst så det har varken blivit båt-åkande eller SUP-paddlande. När semestern inte blir som det är tänkt så finns det massor av tid för annat. 

Dottern skall börja studera i Linköping om ett par veckor vilket har engagerat hela familjen i att hitta någonstans att bo. Nu verkar det lösa sig efter mycket letande på nätet och en road-trip till Linköping för att kolla in var hon helst vill bo.

Den nya hundtröjan börjar ta form och jag behöver snart välja knappar. Jag hoppas att jag har modellen färdig för försäljning under hösten. Jag har så klart börjat med storlek S eftersom jag har en egen liten hund att prova på men när den är klar går jag över på M och då får cockerspanieln Winston agera provdocka. Med dagens väder funderar jag på om man skall ha något vindtätt foder i - men då försvinner den sköna merinoull- känslan. Jag får fundera på det.

Jag har även hunnit nörda ner mig lite mer i böcker om hundspråk bl.a. "I samspråk med hunden Lugnande signaler" av Turid Rugaas och "Lexikon i hundspråk" av Anders Hallgren. Båda böckerna var riktigt intressanta och gav en hel del aha-upplevelser. Dessa rekommenderas för den nördiga. Jag har även en bok om hundmat och näringslära liggandes - men den får jag återkomma till när jag har läst den. 

Nu skall jag snygga till Bamse lite för han ser väldigt ovårdad ut. 

Hoppas på bättre väder!   

 Sommarmorgon.....

....när den är som bäst. Helt stilla, morgonkaffet i båten med bara Bamse och måsarna som sällskap. Alla sover runt om.

Kaffe, ett dopp och en tur på SUP:en - min favorit start på dagen och en go´ frukost såklart (nybakat bröd med brie, kokt ägg och smoothie). Den kommer efter SUP-turen så att Classe hinner vakna. Jag skall prova att grädda brödet på mitt nya grillgaller som Classe gjort och som passar till stekpannan.

Jag hoppas och önskar att ni alla får några sådana här dagar på semestern eller en sådan här helg om du inte har någon semester i sommar.

När solen inte skiner och det är vindstilla håller jag på att ta fram en stickad tröja att sälja i webb-shoppen. Jag har lagt ut färgförslag på Facebook. Leta gärna upp det och tyck till om färgen. Jag tänker att det ska vara samma modell som ett regntäcke  d.v.s. att man drar den över huvudet och knäpper den på ryggen. I alla fall så är våran Bamse motsträvig mot att trä i benen i en tröja så jag tänker att det är i alla fall perfekt för honom. Den kommer att tillverkas i 100% ekologisk merinoull och vara tvättbar i maskin på ullprogram 30 grader - en förutsättning för att det skall funka för oss.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram så ser ni när det dyker upp något nytt eller något bra erbjudande.

Du som läser bloggen får just nu 10% rabatt i webbshoppen. Använd kod: Blogg2023

#ekologiskt #merinoull #sommar #vintertröjahund

Semester!

Så var den äntligen här! Semestern! Skall bli skönt att slippa ställa klockan, kunna äta go'frukostar i lugn och ro, hänga med familjen och ta dagen som den kommer. 

Massageverksamheten kommer att vara stängd under juli men det går att boka in tider efter semestern redan nu. 

Webbshoppen kommer att vara öppen men det kan vara något längre leveranstider.

Tänker att jag skall komma på någon kul grej att träna in för Bamse. Jag är också i valet och kvalet om jag skall sätta upp ett träningsmål för mig själv eller om jag skall bada varje dag på semestern - men det sistnämnda känns lite motigt när vädret är sådär så här i början av semestern. Vi får se....

Hoppas att ni haft en bra midsommar!

Så var denna långhelgen över och jag längtar ännu mer efter semester! Jag är inne på sista veckan. Helgen som gick var jätte bra. Vi packade ihop en picknickkorg med sillunch och allt som hör till och åkte ner till Falkenberg och satte oss i sanddynorna. Lagom varmt och vindskyddat åt vi våran sill. Bamse ville hellre ha ost. Han lyckades dessutom slicka i sig ett mini smörpaket. Jag trodde inte att han gillade det. När jag försöker tillsätta fett i någon form i hans mat så vägrar han att äta.

I alla fall efter promenad och lunch checkade vi in på Strandhotellet. Fint hundrum med fin hundbädd och matskålar. Bamse fick ta igen sig medan vi gick på SPA. Riktigt avkopplande! Efteråt Bamse fick lite mys med husse. Sedan promenerade vi lite till med fri nosning så att Bamse fick lite positiva upplevelser också. Avslutningsvis rundade vi av med middag. Vid läggdags ratade Bamse såklart den fina hundbädden för att sova hos oss.

Go'frukost och hemfärd på lördagen. På söndagen blev det båtfärd och bad för oss alla tre. En mycket avkopplande och trevlig helg.

Nu skall jag fortsätta med mitt nästa projekt - ett stickat hudtäcke av ekologiskt merinoull. Perfekt en kall höst eller vinterdag. Hade tänkt göra en tröja men kom fram till att om jag stickar den som ett täcke så kommer den nog att uppskattas mer av Bamse. Bild kommer när det är klart.

Komposterbara bajspåsar

Nu har vi åter fått in våra bajspåsar på rulle från BioBag som är komposterbara i hemkomposten. Vi kommer också att under dagen lägga till bajspåsar med handtag i webbshopen - behöver bara fixa bilder på dessa. Jag har provat många komposterbara hundbajspåsar innan jag kom fram till dessa. De flesta är obehagligt tunna och genomskinliga, men dessa funkar fint för mig. Min favorit hemma är den till höger på bilden som jag hängt upp på en krok i hallen- smidigt att komma åt när man ska ut och gå. Gå gärna in på vår Facebook-sida och beställ ett gratis-prov.  

Hantering

Hur bra är din hund på hantering? När tränade ni på det senast? Det finns många fördelar om din hund är van vid att hanteras - det underlättar för vardagsbestyr som tandborstning, kloklippning, pälsvård etc. En hund som är van vid hantering blir heller inte lika stressad av ett veterinärbesök. Den hanteringsvana hunden har också ett bättre resultat vid massage då den oftare upplever beröring i samband med massage positivt. Positiv beröring gör att hormonet och signalsubstansen oxytocin avges. Oxytocin dämpar stress och har en positiv påverkan på läkning.

Det finns en bra hanteringsövning i appen "Duktig hund" från SBK. Du hittar övningen under vardagslydnad. Det är bra om man kan få hjälp av någon att träna hantering så att hunden vänjer sig vid att andra människor hanterar den.

Ett annat sätt att träna beröring är att gå på en prova-på-massage. Just nu har vi kampanj på detta. För endast 125 kr får din hund 30 minuter prova på massage. Använd koden "Prova" i samband med bokningen på: https://www.kullenshundochhalsa.se/friskvard/. Koden gäller vid bokningar t.o.m. 25/6 Vi erbjuder just nu gratis hembesök om du bor i Kungsbacka-, Göteborgs- eller Mölndals kommun. För mer info se vår Facebooksida @kullenshundochhalsa

Inom kort kommer vi att lägga ut lite bilder på Instagram när jag och Bamse tränar hantering.

Det är aldrig för sent att börja träna hantering och det är viktigt att fortsätta att träna även om hunden är bra på det.

Lycka till!

#hundmassage #hantering #kullenshundochhalsa #duktighund 

FB: @kullenshundochhalsa 

Instagram: @kullenshund_och_halsa

Boktips

Har precis avslutat denna superintressanta bok. Den gav många ahaa känslor både för egen del när jag är stressad och på Bamses reaktioner när han är stressad.

Boken förklarar på ett pedagogiskt sätt funktionen stress, vad som händer i kroppen och vad som händer i knoppen i en stressande situation. Hur man kan förbereda sig och hur man kan lindra.

Den tar också upp vikten av att hunden blir stimulerad, både genom fysisk  och mental träning. Att det är viktigt att bygga självförtroende och att hunden mår bra när den känner att den har möjlighet att påverka sin situation. Den beskriver också skillnader i positiv träning och träning där hunden straffas vid fel.

I boken gås det också igenom hur olika hormoner påverkar hunden genom gas och broms och vilka näringsämnen som kan påverka. 

Intressant är hur oxytocinet påverkar hunden. Oxytocin är ett hormon som dämpar stress, lindrar smärta, sänker blodtryck och skyndar på läkning. Oxytocin frigörs vid bl.a. positiva tankar och behaglig beröring som t.ex. massage. Se därför till att ta er tid att gosa och klappa era hundar.

Jag rekommenderar starkt denna bok.

#andershallengren #stressadehundar #reaktivahundar #argahundar #räddahundar #ängsligahundar

Äntligen

Idag fick jag äntligen mitt certifikat. Det känns helt fantastiskt att få ett papper på att jag faktiskt lyckades. Tack till alla er som lånat ut era underbara hundar som att jag har fått förmånen att få träna på. Tack familjen som ställt upp och gjort det möjligt och tack @mariaknutas på #healthydogacademy för en bra utbildning.

Pälsvård

En dag dedikerad för att göra Bamse vårfin. Vi passade på nu när det är svalt ute. Jag badar och fönar och husse klipper. En tuff dag för Bamse men så skönt när det är klart. Pälsvård står inte överst på Bamses lista över vad han vill göra. När jag ser pälshögen bredvid inser jag hur långhårig han varit. Det blir lite kyligt för stackaren men han torkar fortare när det är blött ute. Fördelen är också att han inte behöver bada lika ofta när han inte har så mycket päls. Belöningen efteråt blir mys och korv till middag. Alltid en favorit.

Första maj ägnades åt promenad och lite cavaletti-träning. Svårt men roligt.

Ikväll blir det massage och en koll av rörelseapparaten efter en rejäl promenad. Det är skönt att ha lite koll på Bamse nu när han börjar bli lite äldre. Detta avrundas med en avkopplande massage.

Imorgon blir det bara promenad, bus och lek så sparar vi träningen till på torsdag.... fast för Bamse är träning lika roligt som lek. En stunds koncentration med mycket godisätande och mattes fulla uppmärksamhet. Kan livet bli roligare?

Jag skall försöka lägga ut lite bilder på när vi tränar här på bloggen - kanske en övning i veckan med en blandning av vad man kan göra utomhus respektive inne.


Fortsatt Glad Påsk

Vi på kullens hund och hälsa önskar alla en fortsatt glad påsk! Vi har tagit lite ledigt för att njuta av vårsolen i fjällen. Vi hoppas att alla ni får lite ledigt och lika fantastiskt väder som vi har så att ni kan komma ut med era fantastiska hundar.

Leta påskägg/godis

En kul aktivitet för hunden kan vara sök i olika höjder. Göm eller sätt fast godis i buskar i olika höjder så får hunden en annan utmaning än om det läggs på marken. Försök att utmana hunden med hur högt su lägger det. Man kan också göra en godisbana där hunden får söka på alla möjliga sätt, högt, lågt under etc. Bara fantasin sätter gränser.

Du har väl inte missat...

Just nu har vi en april-kampanj där du får 25% rabatt på alla bokningar och klippkort om du använder rabattkoden April. Så passa på att få en genomgång av din hunds rörelseapparat eller bara en uppmjukning inför sommaren. Har din hund aldrig fått massage har vi en prova på variant på 30 minuter där man vänjer hunden vid hantering och lätt massage.

Tävling

Just nu kör vi en tävling på Fb där du kan vinna en massagebehandling inklusive rörelseanalys för hunden. Bor du i Göteborg, Mölndal eller Kungsbacka kommun kan du välja om hunden skall få massagen hemma eller hos oss i Kullavik.

https://www.facebook.com/kullenshundochhalsa/posts/pfbid0YtPJrnFsX4YGnZyjWiHRKyQTinRcbBaA4b1RHgX4oAiyuE8V8MDjjcW7NJffDQaRl<br>

Snart klar med utbildningen

Nu är det nära! Jag är två hundar ifrån att vara klar med min praktik.

Jag kommer att öppna upp för bokning i april under helgen. Jag hoppas att det går mer smärtfritt än min Fb bokning. Jag kommer att vara ledig under påsk 6-13/4.

För bokningar som görs under april - behandlingar och klippkort - kommer jag att erbjuda 25% rabatt genom att man använder rabattkoden: April

Jag kommer att ha ett begränsat antal men ganska stort - så att jag har möjlighet att leverera. 

Det skall bli så spännande att komma igång på riktig. Jag kommer att köra på måndags-, onsdags- och torsdagskvällar samt söndagar. Skulle man behöva någon annan tid så kan man höra av sig så tittar vi på det. Det kommer att finnas möjlighet att ta någon hund på dagtid. Det är då bra om hunden inte skall iväg på något hårt träningspass efter. Dels för att den kan vara slö och dels om alla musklerna i hunden är avspända ökar skaderisken.

Vad gör man när det regnar

Det är inte alltid Bamse vill gå så långt när det regnar. Då får det bli lite inneträning så att han kan koppla av och så att dagen inte blir så långsam. Igår körde vi balansbollsträning. Bamse älskar balansbollar, det är fantastisk träning och framför allt så tycker både jag och Bamse att det är jätte roligt. Jag funderar på att gå en balansbollsinstruktörskurs senare i år, men den konkurrerar med andra spännande kurser som Fystränare för hund, Styrketräning för rehab och friskvård m.m. Jag får se vad det blir i år. Just nu är min plan en kurs om året så att det jag lär mig sitter ordentligt innan jag tar nästa steg, men träning och friskvård ligger varmt om hjärtat för att jobba förebyggande med hundar. Nu kom jag ifrån ämnet vad gör man när det regnar med en hund som vägrar att gå ut.....

En annan rolig inomhus aktivitet är godisletande i en hopknycklad filt eller tröja. Små godisbitar instoppade lite varstans så att han får leta upp dessa. Eller så gör man det helt enkelt lätt för sig och fyller en Becoboll med godis -  https://www.kullenshundochhalsa.se/p/beco-gron-boll-7-5cm/</p>

Vad gör ni med era hundar när det regnar? Posta gärna tips på vår Fb sida  https://www.facebook.com/kullenshundochhalsa eller på Instagram @Kullens_Hund_och_Hälsahttps://www.facebook.com/kullenshundochhalsa

Har man ett riktigt bra förslag kan man vinna en Becoboll. Detta gäller  Februari ut. 

Sista steget på utbildningen avklarad

Så var det sista steget på Hundmassage terapeut utbildningen avklarad! Sista tentan och det praktiska provet gick bra! Nu saknas bara de sista 15 praktikbehandlingarna innan jag är certifierad. Det har varit en fantastisk intressant utbildning. När jag är klar så kommer jag att ha en liten verksamhet där man kan välja på att komma till oss eller om jag kommer till er - precis som under praktiken. Jag kommer att skaffa ett bättre bokningssystem då det har varit krångligt att boka via FB - det har inte heller alltid fungerat. Att boka vi hemsidan har funkat bättre, men jag tänker mig att ett system där man ser vad som finns för tid och att man får den samtidigt som man bokar är enklare för alla. Bokningen kommer att finnas länkad via hemsidan och ersätta formuläret som finns idag (och fram tills min praktik är avklarad).

Är ni intresserade av innehållet i massageterapeut utbildningen? Då kan ni se det på:

https://healthydogacademy.se/hda-certifierad-massageterapeut-pa-hund/?gclid=Cj0KCQjw_8mHBhClARIsABfFgpiM2i_iePzn6OquQpznKSWc6wPv7WiTRweq9poS0mk2p1RGNess2aoaAnVQEALw_wcB<br>

Tack till @mariaknutas och @healthydogacademy för en spännande tid


God fortsättning!!

Ett nytt år med nya möjligheter är här. 2022 har varit ett mycket spännande och lärorikt år! KHoH AB bildades, jag påbörjade min utbildning till Hundmassage terapeut på Healthy Dog Academy hos Maria Knutas, jag startade en webbshop.

Nu ser jag fram emot vad 2023 har att erbjuda. Jag kommer i Januari att gå sista steget i min utbildning. Titta gärna under fliken "Friskvård" för att se kursinnehåll i de olika stegen. Jag har 30 behandlingar kvar innan jag är certifierad. Mina förhoppningar är att jag skall vara klar i månadsskiftet februari-mars - 1 år efter bolaget startades. När jag är klar är planen att jag kommer att erbjuda behandlingar både här på Kullens Hund och Hälsa samt hembesök (Göteborg, Mölndal och Kungsbacka kommun). Jag kommer i första hand att erbjuda söndags-tider samt tider på vardagar efter 18, primärt på torsdagar men andra dagar kommer att gå att få efter överenskommelse. Finns ett större behov så kommer jag självklart att utöka dessa tider.

Är ni intresserade av att prova på en gratis elevbehandling? Boka via FB:

https://www.facebook.com/kullenshundochhalsa och gå in på tjänster och välj elevbehandling eller så fyller du i formuläret här på hemsidan. Skriv då gärna in önskemål på tider.

Jag får tillgodoräkna mig 3x/hund - vilket jag erbjuder gratis.

Vill man ha fler elev-behandlingar tar jag ut en avgift på 250 kr från gång 4.

Hösten är här

Hösten är här och här i väst har den varit ganska varm och inte så regnig. Vi har inte behövt rota fram Bamses vinter-regntäcke än men vi börjar däremot förbereda oss inför julen. Ser över om det kan komma något bra Black Friday erbjudande i webb-shoppen och lite julklapps tips till våra hundar.

Jag jobbar på med mina praktikhundar. Det är fantastiskt hur många olika individer det finns och vilka fantastiska personligheter hundarna har. Några med stor integritet men nyfikna på den konstiga människovarelsen som drar och tar i dom. Kom människan bara för att hälsa på mig? Några som bara älskar att komma hit och få 100% uppmärksamhet - och ....det var kanske inte så dumt ändå?

Nästa steg i utbildningen innehåller bl.a. lymfmassage, bindvävsmassage samt styrke-övningar för hund. Det skall bli intressant med tips på bra styrkeövningar. Bamse är lyckligt ovetande eftersom allt prövas på honom först.

Nu skall vi ut och ta en härlig höstpromenad och sedan ta tag i helgens människo-bestyr. Bamse får leka lite med sin #Becoboll som vi fyller med bitar från #Moosestick från #Raugh. Perfekt att kunna bryta i bitar så att det blir lagom svårt att få ut ur bollen. 

Föresten - har ni kikat i webbshoppen? Vi har nu utökat med lite kosttillskott från Diopet

#naturgummi #Naturligaingredienser #Diopet #grönläppadmussla #glukosamin #omega3 

Steg 3 på hund massageterapeut utbildningen

Spännande och intressanta dagar i Enköping med Maria Knutas på Health Dog Academy. Denna gången har vi bl.a. gått igenom olika ledproblem hos hundar och vad/hur det ställer till det muskulärt samt vad vi som massageterapeuter kan göra. Vi har även gått igenom smärtfysiologi och neurologi. Imorgon står bl.a. stretching och ledmobilisering i teori och praktik på schemat. Det skall bli så spännande att få pröva detta på mina praktikhundar. Nästa gång blir det tenta så nu blir det till att åka hem och plugga varvat med praktik.

....men nu skall jag ägna kvällen åt att mysa med Bamse och massera honom lite. Äta godis och titta på tv.

Skomakarens barn har alltid trasiga skor...

Äntligen får våran Bamse en ordentlig genomgång av rörelser och muskler med en skön avslutande massage. Man skulle kunna tro att våran Bamse får massage hela tiden men det är lite som skomakarens barn. Har man inte bokat in en tid för det så blir det inte av. Jag skall lägga in en fast tid för Bamse som för övrigt fyller 9 år på tisdag. Då blir det massage och en massa godis. Kommer nog att bli någon moosestick från Rauh och kanske något gått tugg från Lily'sKitchen. Vi får se. Vi är väldigt tacksamma för att ha våran fantastiskt trevliga och goa pudel i våra liv. Alltid lika glad och mysig. #rauh #moosestick #Lily'skitchen

En modig Pudel

Jag är som så många andra inte särskilt förtjust i spindlar. Härom dagen när jag drack mitt morgonkaffe kom det en rätt så stor källarspindel gående. Med ett visst obehag gick jag efter ett glas för att sätta över för att sedan skjuta under ett papper och gå ut med den. Det hann jag inte. Bamse - våran lilla pudel som vi upplever som ganska mesig i vissa avseende kände av mitt obehag. Han sträckte på sig och satte svansen i vädret på ett sätt som bara pudlar kan. Han gick fram och petade lite på spindeln så att den sprang iväg. Sedan kom Bamse fram till mig stolt som en tupp. Mitt hjärta smälte. Självklart fick Bamse lite av sitt favoritgodis från Lily's Kitchen "The Mighty Duck mini jerky"

Har ni inte testat det så rekommenderar jag det. Lite stora bitar men de är mycket lätta att dela utan att smula.


Trött hund efter massage
Trött hund efter massage

Massage

Kul att jag fått ett sådant gensvar på praktikhundar! Alla tider jag lägger ut går åt och speciellt kul är att jag får ombokningar. Det är spännande att se hur relationen utvecklas från "Vad är det här för människa och vad gör hon..." till "vad kul att se dig igen..." och  "Varför slutade du..."

 Det är fantastiskt intressant att få träffa alla olika hundar med deras otroligt olika personligheter. Allt från väldigt reserverade till hoppetossor och till de som nästan somnar.

Vill man boka så gör man det via FB: @kullenshundochhalsa.

För min praktik får jag tillgodoräkna mig varje hund 3 gånger, 5 st av samma ras. Dessa gör jag gratis. Vill man fortsätta så går det att boka men då tar jag en reducerad avgift på 250 kr. Behandlingen tar mellan 30-90 minuter mycket beroende på storlek.

Det går att välja på att komma hit till Gråsparvsvägen i Kullavik alternativt att jag kommer till er om ni bor i Göteborgs-, Mölndals- eller Kungsbacka kommun.

En behandling kan gå till på följande sätt:

Jag börjar med att titta på hur hunden rör sig. Vi bekantar oss lite och jag känner lite på den. Jag känner igenom den och kontrollerar rörlighet. Därefter masserar jag hunden.

Notera att hunden kan bli trött och/eller kissenödig efter behandling och att den inte skall träna direkt efter.

Härliga augusti

Vi passar på att ta till vara på de sista fina dagarna i augusti och vi försöker komma ut med SUP:en (Bamses favoritaktivitet) de stilla fina dagarna. Vi stannar till och tar lite salta bad och Bamse leker med tången. 

Efter semestern har jag fått lite fart på mina praktikhundar som jag övar på för min hundmassage terapeut utbildning. Det funkar hyfsat med bokningar via Facebook och jag kommer att öppna upp med behandlingar på torsdagskvällar och söndagseftermiddagar under hela hösten med undantag för mina kursveckor då jag är i Enköping på torsdagarna. Det kommer att gå att boka två veckor i förväg.

Jag har fått hem lite material för att ta fram halsband och selar i äkta naturhampa. Planen är att de skall finnas i webbshoppen framåt hösten. Det kan också komma en koppelvariant till i naturhampa - då detta är ett av mina favoritmaterial eftersom det är slitstarkt och lättodlat. Det går dessutom åt lite vatten för att odla och är naturligt resistent mot angrepp vilket gör att man klarar sig utan bekämpningsmedel. Detta gör hampan till en fantastisk bra och hållbar produkt.

Vi håller även på att ta fram en tröja i ekologisk merinoull. Ett härligt material som är mjukt, isolerar bra och värmer även när den är lite fuktig.

Innan jag slutar vill jag uppmana alla att passa på och njuta av de stunder som går innan sommaren är över. 

Bamse med Beco-bollen av naturgummi
Bamse med Beco-bollen av naturgummi

Vi jobbar vidare...

I vårat nyhetsbrev för juli kommer ni att kunna läsa om höstens kommande nya egna produkter tillverkade av härliga ekologiska naturmaterial. Vi kommer också att ha ett litet erbjudande till våra nyhetsbrevsläsare, så anmäl dig idag så att du inte du inte missar något.

Vi passar på att njuta av sommaren och har mycket utomhuslek och bus- här med leksak från Beco i naturgummi som är helt giftfri. Den är fylld med moose stick ifrån Rauh som tillverkar tugg och godis med naturliga nordiska ingredienser. En kombo Bamse älskar naturgummiprodukter och godis av rena naturprodukter! Efter leken kan det behöva fyllas på med en proteinbar från Yora. En läskande god produkt som innehåller insektsprotein, skonsamt för magen och ett mycket bra miljöval då den har ett väldigt lågt co2-värde.

Marstrand

Härlig tur till Marstrand där vi förutom härliga promenader tittade på seglingstävlingen Nordea Womens Trophy. Blåsiga men avkopplande dagar. 

På Marstrand får man ha med sig hunden nästan överallt och det finns fina promenadvägar. I år hoppade vi över runt ön promendaden då det var väldigt blåsigt. Hoppas att ni också har härliga dagar med era pälsklingar. 

Semestertider

Då har det äntligen dragit ihop sig till semester och vi får mer tid över för aktiviteter med våra fyrbenta vänner. Vi hoppas på fint väder och stilla så att vi kan ge oss ut med SUPen - en av Bamses favoritaktiviteter.

Har ni tittat igenom vad ni kan behöva inför semestern?

En travel bowl av naturgummi från Beco, tar ingen plats. Tass-salva från Klockaregården om hunden har badat för mycket och torkat ut tassarna. Behöver hunden badas efter att ha badat i saltvatten eller blivit utsatt för alger? Då har vi ekologiska schampon från bl.a. Klockaregården. ...och glöm inte tugg och godis. Bamse rekommenderar produkter från Rauh. Naturligtvis är alla produkterna giftfria och utvalda ur ett hållbarhetstänk.

Vi önskar er alla en skön och fin semester!

#RAUH #Beco #Klockaregården #giftfritt #ekologiskt

@kullenshundochhalsa @kullenshund_och_halsa

Då är vi äntligen igång

Efter en lång period av produkt-letande är vi äntligen igång med våran webbshop. Det är så spännande! Vi kommer naturligtvis att fortsätta att bredda vårat sortiment. Vi avvaktar på att en foderleverantör skall upprätta en grossist i norden. Vi utvecklar vårat eget märke och hoppas att kunna komma med selar av hampa i slutet av sommaren. Vi jobbar också mot lite värmande plagg för våra pälsklingar till vintern.

Saknar ni något så skicka gärna ett mail så skall vi titta på om vi kan lösa detta.

10 dagar kvar!!

Vi kämpar på med att bygga upp vårat sortiment. Senaste produkten är våran egen hundbädd av 100% ull. Yttertyget är av återvunnen ull. Tygerna är laboratorietestade och kontrollerade för att de skall hålla önskad standard och inte innehålla miljöfarliga eller hälsovådliga kemikalier och färgämnen. Stoppningen är av svensk ull tillverkad helt utan tillsatser och kemikalier. 

Ytterligare en leverantör

Idag har vi lagt beställning hos Klockaregården på deras ekologiska och giftfria sortiment. Vi kommer att ha deras Tass-salva 0ch tre olika schampon, en som tvålvariant och är perfekt på resan. De flytande varianterna passar även strävhåriga raser. Vill du veta mer? Gå in på leverantörer och klicka på Klockaregården.

Hållfasthet naturhampa

Tabellen till vänster visar hållfastheten hos naturhampa. Ett av våra favoritmaterial. Lätt att odla, kräver lite vatten och näring. Hampa är tåligt mot parasitangrepp. Den tillför jorden näring vilket gör att det går att odla år efter år på samma ställe. Detta gör hampan till en väldigt hållbar fiber.

Hundmassage

Nu har jag gått nästa steg på min hundmassageterapeut utbildning hos HDA Academy och Maria Knutas. Jag har avklarat tentamen i hundens anatomi och nu fortsätter jag med praktikhundar. Nu skall jag förutom vanlig massage också börja träna på att se eventuella muskulära problem, kontrollera rörlighet samt stretcha hundarna. Jag kommer inom kort att upprätta en bokningsida på facebook @kullenshundochhalsa där man kan boka in behandlingar. Dessa är fortfarande gratis då jag fortfarande håller på och lär mig. 

Moose stick från Rauh!

Mycket populärt av testpanelen.

Klimatsmart foder

Proteinet i Yoras foder kommer ifrån insekter. Man använder sig av fluglarver ifrån Svart soldatfluga. Detta ger ett foder som ger en väldigt liten klimatpåverkan. Det är också ett skonsamt foder för känsliga hundar.

14.08.2022

<a href="https://vovve.net/Bloggtoppen"><img src="https://bloggtoppen.vovve.net/ref/?id=1166" border="0"></a>

Glad Påsk

13.04.2022

Vi på Kullens Hund och Hälsa AB önskar er alla en riktigt Glad Påsk!

Komposterbara hundbajspåsar från BioBag. Går att kompostera i hemkomposten. Vill du veta mer så läs på:https://biobagworld.com/environment/composting/

Då är jag igång med mina praktikhundar. Denna veckan har det blivit Belle och Buddy. En ung, pigg, alert och älskvärd boxer samt en lite äldre BordieCollie/ Schäfer blandning som var jättemysig. Ser fram emot att träffa båda igen.

Nu är jag äntligen igång med min hund massageterapeut utbildning på HDA i Enköping. Fick ett enormt stort intresse då jag efterfrågade praktikhundar. Planerad certifiering i januari 2023 och direkt efter det så beräknar jag att dra igång den verksamheten.

Vår hampakollektion kommer att bestå av leksaker samt koppel och halsband som är handtillverkade i Sverige av naturhampa. Vi kommer att bygga vidare med hundtäcken av vaxad hampa - vinter varianten är fodrad med ull.

12.03.2022

12.03.2022

Då var bolaget äntligen skapat! Ett företag där hunden och hållbarhet är fokus. I webshopen kommer det att finnas noga utvalda produkter som är bra för framför allt hunden, men även för miljön och människan. Vår strävan är, att göra ett så litet avtryck på miljön som möjligt - utan att göra avkall på kvalité för våra husdjur.Det primära med...