Jag som driver företaget heter Ann-Charlott Andersson. Jag tycker att det är lika viktigt med friskvård för våra hundar som för oss människor. Då våran Bamse började komma upp i en aktningsvärd ålder (9-årig dvärgpudel) och behöver lite extra omsorg passade det bra att jag utbildade mig till hundmassage terapeut hos Healthy Dog Academy. Det är också en fantastiskt möjlighet att få jobba med något där man får otroligt mycket tillbaka och att det känns att man gör skillnad.

Valet på just den här utbildningen föll på HDA var för att den har en sådan otroligt bra bredd, den krävde också tre gånger så många praktikbehandlingar än vad andra utbildningar krävde. 120 behandlingar senar så känner jag att den omfattningen skapar en trygghet för mig som massör då jag har haft förmånen att få ha tränat på väldigt många olika raser och många olika individer.

Den uppfyller också kriterierna för att vara med i Sveriges Hundföretagare (som hundmassör). Vad som ingick i kursen går att läsa lite längre ner.

Jag har kompletterat min massageutbildning med en kurs i styrketräning för friskvård och rehab. Jag tycker om att jobba förebyggande och då jag har en hund som älskar att träna så var detta ett självklart val. Mer om denna kursens innehåll hittar du här

Innehåll i massageterapeut utbildningen:

Massagens historia
Ergonomi
Anatomi –hundens skelett, leder, muskler och ligament. Hur hundens muskulatur är uppbyggd samt var musklerna sitter och vad de har för funktion. Hur fungerar ligament och hur kan vi påverka dessa

Hundens språk
Hantering – Stress, rädslor, aggression
Första hjälpen för hund
Etologi

Klassiska massagegreppen i svensk massage
Massage – special grepp
Rörelseanalys
Palpation och behandlingsundersökning
Ledproblem som finns hos hund och hur påverkar det muskulaturen
Smärtfysiologi
Neurologi
Journalskrivning
Näringslära
Stretching och ledmobilisering i teori och praktik

Träningsfysiologi
Hudproblem hos hund
Hygien och smitta

Stresspunkter och triggerpunkter
Fascia i teori och praktik – bindvävsmassage
Lymfmassage

Djurskyddslagen
Styrkeövningar för hund
Grunder balansbollsträning för hund

Certifiering med praktiska prov