Bokning

Bokning sker antingen via FB via länken och välj den behandling som passar bäst - läs mer om våra behandlingar längre ner på sidan.. Notera att tiden är bokad först när du fått en bekräftelse på bokningen - detta för att undvika dubbelbokningar. Bokar man via FB väljer man längden på behandlingen. I samband med bokningsbekräftelse får man en fråga om det är massage eller träning man vill boka, samt ras, namn ålder och kön på hunden. Det går även att boka via mail: info@kullenshundochhalsa.se eller telefon: 0723 102013. Det går såklart också att skicka en boknings förfrågan via kontaktformuläret. 

För styrketräning så kan du ta med upp till 2 hundar på samma pass för samma kostnad. Har du fler hundar så kontakta oss för en förfrågan.

Klippkort går att köpa via vår webbshop.

Vid frågor om behandlingar, tider (om man har behov av någon annan tid utanför våra öppettider) etc. hör av er, via mail, telefon eller formulär på sidan Kontakt. 


Massage

Behandlingar som erbjuds:

  • Massage inklusive rörelseanalys består av rörelseanalys där jag tittar på hur hunden rör sig och hur rörlig den är. Jag känner igenom hela hunden och kontrollerar hundens muskler och bindväv. Fortsätter med en massage av hela hunden men med fokus på eventuella problemområden och avslutar med stretching/ledmobilisering. Behandlingen tar ca: 90 minuter

  • Massagebehandling där jag masserar genom hela hunden. Jag känner igenom hela hunden för att kontrollera om hunden är jämnt musklad och om den har problemområden som jag behöver fokusera på. Jag kontrollerar även bindväven. Behandlingen tar ca 45 minuter för hund upp till 10 kg och 60 minuter för större hundar
  • Har hunden aldrig fått massage eller är svår vid hantering kan du boka en prova på 30 minuter. Då vänjer vi hunden vid beröring, att jag känner på den och kontrollerar rörelser utefter vad hunden tillåter och vad tiden räcker till. Jag fokuserar på att hunden vänjer sig vid massagen mer än på att massera igenom hela hunden.

Behandlingen kan utföras valfritt hemma hos er (om ni bor i Göteborgs-, Mölndals- eller Kungsbacka kommun) eller hos oss i Kullavik strax söder om Göteborg.

Styrketräning för friskvård och rehab


  • Vid ett inbokat pass så börjar vi att gå igenom hundens vardag med avseende på motion och träning. 

  • Vi går igenom vad ni vill uppnå med träningen och utifrån detta går vi igenom övningar för att stärka hundens muskulatur efter hundens behov. Oavsett nivå på hunden börjar vi med ett par enkla övningar med grundposition och bålstabilitet för att effektivisera övningarna. 

  • Vi tittar också på bra övningar för att stärka den individuella hunden.

  • Övningarna som vi går igenom går att försvåra när hunden är redo för det.

  • Vi tar fram övningar som passar din vardag för att det skall funka att träna - det kan vara allt ifrån övningar som går att göra på promenaden till att sätta upp en bana och köra kavaletti.

  • Den bästa träningen är den man faktiskt gör så det är viktigt att anpassa så att både hund och hundägare tycker att det är roligt. 

  

Varför massage?

Massage ökar blodcirkulationen vilket gör att återhämtningen efter ansträngning effektiviseras.

Massage ökar ämnesomsättningen i musklerna och effektiviserar musklerna vilket reducerar skaderisker i samband med aktivitet, träning och motion.

Massage och stretching bidrar till att bibehålla eller öka musklers och senors rörelseförmåga.

Massage smärtlindrar genom att smärtimpulserna till hjärnan hämmas och då sker en frisättning av kroppsegna endorfiner som också bidrar till ökad smärtlindring.

Massage ökar cirkulationen i huden och kan förbättra hudens och pälsens välbefinnande.

Massage gör att stressade hundar blir lugnare genom att avslappnande massage frisätter lugnande hormon.

Massage sänker blodtrycket. Blodkärlen vidgas och blodvolymen ökar. Kärlväggarna slappnar av och blodet rinner friare. Hunden blir mindre stressad och nervös. Kroppen slappnar av.

Massage ökar cirkulationen vilket minskar arbetet för hjärtat och främjar avgiftning genom att flytta avfall och gifter till lever och njurar för bearbetning och borttagning från kroppen. Massage stimulerar den metaboliska funktionen och gynnar hundar med sjukdomar såsom hypotyreos (underfunktion av sköldkörteln).

Massage ökar blodflödet genom njurarna, hjälper till att befria kroppen från toxiner, inklusive anestesi, genom att främja njurarnas filtreringsaktivitet. Var beredd på att hundarna blir kissnödiga efter massagebehandling.

Varför styrketräna hunden?

Musklerna hjälper till att stabilisera hunden. Är hunden bra tränad minskar skaderisken vid t.ex. snabba ruscher med tvära svängar och snabba inbromsningar.

Gamla hundar förlorar precis som vi muskelmassa med åldern och mår bra av att träna styrketräning för att behålla hållning och rörlighet samt hålla krämporna på avstånd.

Om hunden tränar någon specifik sport så kan man nå ett bättre resultat om rätt muskler används till rätt sak. Till ex. skall hunden springa rakt fram så vill man att de stora muskelgrupperna bara fokuserar på att springa och inte på att hålla hunden rak och i balans.

Hundar är snabba på att kompensera skador. Har hunden en ny eller gammal skada är det viktigt att träna upp hunden så att den använder rätt muskler för att inte få kompensatoriska skador t.ex. problem med muskler och leder som används för att t.ex. avlasta ett dåligt ben eller dålig en rygg.

Styrketräning med hunden är roligt för både hund och ägare.